​Осіння меланхолія. Рецензія на альбом Karg (Harakiri for the sky) "Dornenvögel"
— 7,5/10

Осіння меланхолія. Рецензія на альбом Karg (Harakiri for the sky) "Dornenvögel"

16 листопада на лейблі AOP Records відбудеться реліз нового альбому Karg "Dornenvögel", 6-го повноформатника соло-проекту J.J. — мультиінструменталіста, найбільш відомого як вокаліста і автора лірики Harakiri for the sky. Noizr ознайомився з прийдешнім лонгплеєм, який стане чудовим музичним супроводом до осінньої меланхолії.

Під час нашого спілкування про музику Harakiri for the sky J.J. сказав, що "меланхолія завжди несе в собі трохи радості". Що ж, сміливо можна стверджувати, що цей підхід є актуальним і для "Dornenvögel". Усі 8 треків цього альбому переповнені смутком, що який одночасно приваблює і розслаблює, наштовхуючи по завершенню прослуховування на довгі роздуми. Альбом рясніє мелодизмом, на контрасті з яким — різкий вокал, що немов вивільняє через крик увесь накопичений біль. Голос J.J. тут звучить з надривом, додаючи істотне емоційне напруження і відчуття тривоги до атмосфери альбому. Знаю, що деяким шанувальникам блеку таке "істеричне" кричуще вокальне виконання не зовсім до вподоби, особливо в парі з настільки мелодійним музичним матеріалом, але варто відразу розставити усі крапки над "i" — ця музика розрахована на конкретного слухача, який буде нею, без сумніву, задоволений. Про кого саме йде мова? Про шанувальників мелодійного пост-металу з елементами блеку і шугейзу, які явно оцінять почуте належним чином.

Варто також відзначити якість запису та продакшену "Dornenvögel". Матеріал звучить добротно, тут кожен інструмент, кожен елемент на своєму місці. Що стосується вокальних партій (частина з яких була виконана запрошеними вокалістами), вони звучать максимально "природно", без надмірної обробки. Що правда, не всі дуети з гостьовими вокалістами мені припали до смаку, як мені здалося, не у кожного співака вокальна манера гармонійно вписалася в атмосферу тієї чи іншої пісні (як наприклад, в "Advent"). Інші ж, навпаки, працювали чудово на створення потрібного відчуття від композиції, як у випадку з вокальним дуетом у "La tristesse durera toujours".

Трек-лист "Dornenvögel":

1. Drangsal
  2. La Tristesse Durera Toujours
  3. Petrichor
  4. L'appel du vide
  5. Meine Freiheit war ihr Tod
  6. F 19.5
  7. Heimat bist du tiefster Winter
  8. Advent

З особистих фаворитів альбому можу виділити перший оприлюднений Karg сингл "Petrichor" з вкрадливим жіночим шопотінням і дуже чіпляючою мелодією, яка ще дого буде переслідувати вас, щільно засів у голові, а також композиції "F 19.5" і "Meine Freiheit war ihr Tod".

Альбом Karg "Dornenvögel" доступний для замовлення за посиланням. Слідкуйте за групою на Facebook і не забудьте підписатися на лейбл AOP Records!

Рецензія — Anastezia G.