Check 'Em All: Шість релізів із шести країн

У новій підбірці Check 'Em All ми зібрали цікаві релізи шести різних гуртів зі Швеції, України, Китаю, Франції, Італії та Росії. Далі в статті вас чекає прог-метал із чистим вокалом у дусі солістів Karnivool і Muse, сайд-проект учасників Kauan, блек-метал із китайськими народними інструментами, дебютний альбом музикантів з Öxxö Xööx і Igorrr, новий сингл італійців Darkend із вокалом Аттіли Чихара з Mayhem, а також композиція, присвячена перевалу Дятлова.

Port Noir — "Any Way The Wind Carries"

Реліз: 1 квітня 2016 року на Century Media Records

Розпочне добірку превью альбому "Any Way The Wind Carries" від шведського прог-метал-тріо Port Noir. Чуттєвий вокал музиканта із промовистим іменем Лав Андерссон (Love Andersson), нагадує трохи манеру виконання Метью Белламі і Айана Кенні, та й сама емоційна музика, розбавлена електронними елементами, звучить як більш полегшена версія Karnivool. Таке поєднання, доповнене відмінним продакшеном, буде цікаве любителям обох вищезазначених гуртів, прог-металу загалом і красивого чистого вокалу.

a noend of mine — "The Serenity's Eve"

Реліз: 15 березня 2016 року на Pest Productions

На початку весни музиканти групи Kauan, Антон Бєлов і Лесь Виноградов, представили дебютний альбом акустичного сайд-проекту a noend of mine, жанр якого самі учасники визначають як "quiet rock". Платівка під назвою "The Serenity's Eve" вийшла 15 березня на китайському лейблі Pest Productions. Це 8-трековий альбом із відчутним впливом власних гуртів музикантів — Kauan и Vin de Mia Trix, а також їх маститих колег — групи Katatonia і музиканта Стівена Уїлсона. Але якщо роботи Vin de Mia Trix і Kauan є doom/death metal, post-rock проектами з переважаючим депресивним настроєм, то музика "The Serenity's Eve" a noend of mine із чистим вокалом Виноградова більше підпадає під опис "меланхолік пост/прогресив-рок".

Zuriaake — "Sleepwalking"

Сингл з альбому "Gu Yan", який вийшов 15 жовтня 2015 року на Pest Productions

Блек-метал із китайськими народними інструментами — так, коротко можна описати трек "Sleepwalking" від гурту Zuriaake. Мені завжди імпонували колективи, які вміло відображають у своїй музиці національний колорит. "Sleepwalking" — це 20-хвилинний опус, атмосферний блек-метал, збагачений звучанням ґучжену (щипкового струнного інструменту) та ерху (скрипки з двома металевими струнами). Судячи з цього концертного фото, данина традиціям відбивається також і у зовнішньому вигляді музикантів.

Corpo-Mente — "Corpo-Mente"

Реліз: 24 березня 2015 року на Blood Music

"Corpo-Mente" — дебютний альбом однойменного французького гурту, що грає музику на стику експериментальної опери і тріп-хопу. Любите Öxxö Xööx або Igorrr? Тоді вам дійсно необхідно послухати цей реліз, так як записували його учасники вищезазначених проектів. Якщо вам припав до смаку красивий і сильний вокал на "Corpo-Mente", який належить француженці Лаурі Ле Пруненек, тоді зверніть увагу на її сайд-проект Rïcïnn, який скоро повинен випустити дебютний альбом "Lïan".

Darkend — "Of The Defunct"

Реліз: 25 квітня 2016 року на Non Serviam Records

"Of The Defunct" — новий альбом італійського метал-гурту Darkend. У записі платівки, крім шести основних учасників колективу, також взяли участь запрошені музиканти — Аттіла Чихару з Mayhem, Ніклас Кварфорт із Shining, Сакіс Толіс із Rotting Christ і Labes C. Necrothytus із Abysmal Grief. Днями вийшов перший сингл на титульний трек "Of The Defunct" з похмурим чорно-білим відеорядом, записаний з вокалістом Mayhem.

Second To Sun — "Red Snow"

Сингл з альбому "The First Chapter", який вийшов 16 листопада 2015 року

Останнім часом спостерігається неймовірно підвищений інтерес музикантів до історії тургрупи Дятлова. Події, що відбулися більше 50 років тому, надихають як музикантів, знайомих з цією історією з малих років, так і шведських пост-рокерів, які присвятили перевалу Дятлова однойменний трек на новому альбомі. Цього разу теми трагічного походу в своїй творчості торкнувся російський проект Second To Sun із новим треком "Red Snow". Композиція включає кілька реаранжировок традиційних пісень народів ханти і мансі, одну з яких — "Кукушка" — можна почути у кінцівці треку. Також для занурення в атмосферу до "Red Snow" були додані семпли із шаманським бубном, жіночим співом хантийською мовою, вокаліз п'яних молодих людей і звуки кроків, що наближаються до намету.

Джерела фото на превью: скріншот з кліпу "Onyx" Port Noir і прес-фото гуртів

Читайте інші добірки Check 'Em All: