​Stoned Jesus: "Побачимось... як-небудь"

Stoned Jesus: "Побачимось... як-небудь"

У неділю, 27 березня, Stoned Jesus відіграли свій єдиний концерт в Україні у рамках європейських гастролей 2016 року. Свіжий сет-лист, несподівана поява на сцені саксофоніста Atomic Simao і нестримний драйв, яким так славиться гурт. Днями колектив чекають у Франції, де один за іншим пройдуть більше десяти шоу. Далі за списком: Іспанія, Чилі, Аргентина, Бразилія, Південна Америка і не раніше, як на літніх українських фестивалях, музиканти знову звернуться до публіки рідною мовою.

Stoned Jesus давно затвердили себе лідерами stoner/doom/psychedelic-сцени в Україні. Сьогодні колектив не менш затребуваний у Європі, цього літа їх також чекають в Америці, а в деяких зарубіжних країнах музиканти виступатимуть далеко не вперше. Тому навряд чи вийде кого-небудь здивувати, сказавши, що й цієї неділі група зібрала у Києві повний зал. Так буває на подібних концертах і фестивалях, в яких Stoned Jesus беруть участь.

Якщо згадати останні шоу в Україні, можна відзначити, з якою увагою музиканти ставляться до вибору колективу, який виступить на розігріві. До всього вищесказаного, Stoned Jesus один із тих гуртів, у якого не буває нудно, навіть ті перші півгодини, коли грають запрошені виконавці. Бували випадки і повної розбіжності жанрів, наприклад, несподіваний вихід команди Вагоновожатые у жовтні. Цього разу, відкривали вечір львівські колеги за жанром, stoner/post/psychedelic-тріо Somali Yacht Club. Львів'яни представили слухачам кілька атмосферних авторських композицій, повеселили зал жартами, а також відіграли бадьорий кавер на хіт канадських рокерів Rush "Working Man", який відзначився характерною манерою виконання Somali Yacht Club.

Накшталт концертам європейського туру, з'явишись на сцені, учасники Stoned Jesus привітали слухачів потужною думовою композицією "Rituals Of The Sun". Завершивши 7-хвилинний хіт останнього альбому "The Harvest", фронтмен Ігор Сидоренко звернувся до залу, подякувавши всім за теплий прийом і порівнявши виступ у рідному місті з поверненням до сім'ї. Після кількох жартів про насичений графік і довгоочікуваний вечір у Sentrum гурт непогано сколихнув глядачів жвавими "YFS" і "Wound".

Протягом виступу, який тривав близько двох годин Stoned Jesus порадували своїх фанів справжньою збіркою кращих пісень. Зі сцени пролунали "I'm The Mountain", "Stormy Monday", "Bright Like The Morning" і, звичайно ж, "Electric Mistress" і "Here Come The Robots" під час декількох виходів на біс. Збуджена юрба охоче підспівувала куплети пісень, за що музиканти неодноразово дякували усім присутнім.

Не обійшлося і без сюрпризів. Під час першого виходу на біс, музиканти повернулися на сцену в супроводі Дмитра Дудко, саксофоніста київського space/jazz/psychedelic rock-гурту Atomic Simao. У такому складі, після короткого саундчеку, Stoned Jesus вперше виконали напівакустичну композицію "The Harvest", яка не увійшла до однойменного альбому 2015 року. Після неї був зіграний вельми динамічний кавер на "Lazarus" Девіда Боуї. Глибокі саксофонні партії додали барв і без того багатогранному звучанню колективу. Подібне виконання викликало у слухачів справжній сплеск емоцій і нескінченні скандування "Jesus! Jesus! Jesus!", варто було головним гостям вечора сховатися за лаштунками.

Прощаючись до літніх фестивалів, музиканти зробили кілька фотографій на тлі повного залу і жартома пообіцяли "як-небудь" побачитися. Sentrum ще довго не порожнів, в надії продовження багато хто залишався біля сцени у той час, як Stoned Jesus поспішали пакувати валізи у довгий і насичений тур.

1. Rituals of the Sun
  2. YFS
  3. Wound