"Sgùrr" – холодний і похмурий реліз угорського проекту Thy Catafalque

Thy Catafalque — "Sgùrr" – холодний і похмурий реліз угорського проекту Thy Catafalque
Thy Catafalque

У п’ятницю, 16 жовтня, незалежний лейбл Season Of Mist поділився стрімом шостого студійного альбому Thy Catafalque "Sgùrr". З часів останнього релізу, яким став диск "Rengeteg" (2011), угорський гурт скоріше є проектом одного музиканта, так як робота над п'ятою платівкою проходила вже без гітариста та басиста Яноша Юхаса. Сьогодні єдиний учасник Thy Catafalque, Тамаш Катаі, взявши на себе вокал, клавішні, гітару, бас, а також програмування запису, не бачить ніяких перешкод для написання нового вражаючого матеріалу, в чому йому допомагають сесійні музиканти.

Перше, чим звертає на себе увагу холодний і похмурий "Sgùrr" — вражаюче поєднання абсолютно різних музичних жанрів. Композиції несуть в собі гармонію інструментів, серед яких, окрім основних, задіяні скрипка, контрабас, глибокі клавішні партії, а також варіації вокального виконання, від брутального ґроулінґу Тамаша до пронизливого жіночого сопрано сесійної вокалістки Агнеси Шипош. Загальний мікс збирає мотиви блек / мінімал-блек / пауер / спід-металу, фолкової музики і навіть періодичні відгуки завзятих ритмів техно.

Альбом складається із дев'яти композицій, загальною тривалістю близько 52 хвилин. Відкриває CD короткий нараторський вступ, що змінюється наступними восьмома треками. "Sgùrr" також відзначився пристрастю Тамаша до тривалих записів, такими на платівці стали 15-хвилинний "Oldódó Formák A Halál Titokzatos Birodalmában" та 16-хвилинний "Sgùrr Eilde Mòr".

1. Zúgó
  2. Alföldi Kozmosz
  3. Oldódó Formák A Halál Titokzatos Birodalmában
  4. A Hajnal Kék Kapuja
  5. Élo Lény
  6. Jura
  7. Sgùrr Eilde Mòr
  8. Keringo
  9. Zúgó

За словами музиканта, альбом, назва якого дослівно перекладається як "вершина гори", несе в собі враження, емоції, викликані шотландською природою, сніговими вершинами і зеленими рівнинами Угорщини. Тематика місцевих вод, гір та інших природних явищ стали основою більшості композицій.

У новому альбомі присутній фірмовий почерк проекту, схожість загального стилю. Незважаючи на те що "Sgùrr" проявив більше агресії, різких випадів ритму і похмурих пасажів із використанням важких гітарних рифів, запис цілком можна охарактеризувати, як черговий якісний, авангардний матеріал Thy Catafalque.

Сьогодні альбом доступний у різних форматах, а саме CD, CD-книга, а також подвійний вініл зі складанним буклетом.

Слухати весь альбом "Sgùrr"