​Serenity In Murder "The Eclipse": MDM з Країни висхідного сонця

Serenity In Murder — японський симфо/мелодік-дез-метал-гурт, заснований у 2009 році у місті Токіо. Наразі до складу колективу входять вокалістка Emi, басист Olly, гітаристи Freddy і Ryuji, а також барабанщик Allen, який нещодавно приєднався до гурту як сесійний учасник. За 8 років музичної кар'єри Serenity In Murder встигли видати три повноформатних альбоми, останній з яких ми розглянемо більш детально нижче, взяти участь у сплиті та триб'ют-альбомі Dark Tranquillity, записавши кавер на їх трек "Edenspring". Крім студійної роботи, група також виступала у якості хедлайнера на концертах і фестивалях у Японії і сусідній Тайвані. Днями у Serenity In Murder відбувся вихід третього альбому "The Eclipse" на Oyster Brothers Records.

Перше, що можна відзначити після прослуховування 12-трекового релізу, виходячи з його звучання, англомовних текстів, та й самої назви колективу — націленість Serenity In Murder на західного слухача. Тим не менше 100% продуктом на експорт альбом назвати не можна, легкий колорит Японії простежується на "The Eclipse" повсюдно: від звучання синтезатора і оркестрових партій із явним впливом східної культури, до окремих композицій типу "Dreamfall" з її танцювальним бітом і "Land Of The Rising Sun ", одна назва якої вже говорить сама за себе. Що правда, саме у цій пісні був виявлений невеликий дефект продакшену, а саме — вельми незграбний спад гучності на 3:06 хвилині.

Головною фішкою альбому можна назвати швидкі поодинокі соло, що переходять у злагоджені гітарні дуети. Також не можна не відзначити потужний і сильний гроул вокалістки Емі, який чудово поєднується з інструментальною частиною альбому. Синтезатор, ритм-секція, гітара, вокал — все звучить дуже насичено і цілісно, завдяки в цілому непоганому продакшену, що має єдиний помітний недолік, про який згадувалося вище.

Якщо коротко, то "The Eclipse" — це драйвовий альбом із красивою мелодикою, добре працюючими на атмосферу епічними оркестровими вставками, технічними і швидкими гітарними соло і лютим гроулом. Завдяки всьому вищепереліченому альбом слухається на одному диханні, відповідно, шанувальники таких гуртів, як Arch Enemy, Children of Bodom і Insomnium, досить імовірно, залишаться релізом задоволені.

Serenity In Murder

Прес-фото Serenity In Murder
Рецензія — Anastezia