Lychgate "The Antidote For The Glass Pill"

Постійний розвиток музичних жанрів сьогодні призводить до того, що все частіше нові релізи стають у певному сенсі експериментальними. Хтось рухається вперед, створюючи власний стиль, інші намагаються відродити класику минулого. Нова платівка британських металістів Lychgate одночасно представляє собою обидва варіанти. "The Antidote For The Glass Pill" є гарним результатом наполегливої роботи колективу над звучанням. Це якісний альбом, який зберіг характерні риси блек-металу, і в той же час виявився досить насиченою збіркою похмурого, авангардного матеріалу.

Якби сьогодні довелося дискутувати на тему найбільш атмосферних альбомів останніх років, неодмінно варто згадати "The Antidote For The Glass Pill". Звучання, в якому в першу чергу виділяються клавішні, стає своєрідною фішкою релізу. Цілком навіть можна сказати, що орган, синтезатор — основні інструменти буквально в кожній з композицій. Для роботи над альбомом були задіяні два клавішники, серед них — органіст Кевін Бойєр. Музиканти, що вкрай важливо, використовували для запису справжній орган, а не ефекти синтезатора, що суттєво вплинуло на повноту, і навіть можна сказати "соковитість" звуку.

Різкий і вельми брутальний вокал Грега Чендлера додає темних барв до загальної тематики зла і містицизму. Акомпанують йому низькі та високі клавішні ноти, а в куплетах, де звичніше почути завзятий, важкий гітарний ритм — першу позицію знову беруть похмурі партії органу.

Загальна атмосфера та оформлення платівки створюють картину примарного блукання у стінах покинутого монастиря. Темні ритуали, дзвін зруйнованої дзвіниці, все, чого так чекають шанувальники. Справжній симфонік/блек-метал, що оживляє у пам’яті легенди про привидів і героїв кінокартин, які мешкали в старих замках, а це ще один показник змістовності матеріалу.

Lychgate band

Реліз альбому відбувся 18 серпня на лейблі Blood Music. Трек-лист складається з десяти композицій, загальна тривалість яких майже 50 хвилин:

1. Unto My Tempest