​Дебютний альбом львівського гурту 1914 "Eschatology Of War"

Українські металісти, гурт 1914 з міста Львів, презентували свій дебютний альбом "Eschatology Of War", присвячений тематиці Першої світової війни. Історична подія початку XX століття є концепцією не тільки платівки, а й творчості музикантів загалом. Як прокоментували учасники колективу, їх ідеї, музика розкажуть слухачам "про Першу світову, окультизм, внутрішню боротьбу людини зі своїми страхами". У мережі українській команді встигли повісити ярлик безглуздого жанру НСБМ (Націонал-соціалістичний блек-метал), однак, 1914 заперечують версію журналістів. Незадовго до релізу "Eschatology Of War" був опублікований на сайті Bandcamp, а вже наступного дня у київському клубі "Бінго" відбувся концерт гурту і презентація диску, що вийшов на лейблі Archaic Sound.

Жорсткий, агресивний "Eschatology Of War", який майстерно поєднує жанри дез/блек/дум-металу, розкриє перед вами цілу збірку похмурих історій воєнного періоду. Десять треків, загальною тривалістю 52 хвилини, проведуть слухачів крізь стежки моторошних подій, описавши картини кривавої різанини, паніки та відчаю.

Серед восьми треків, виключивши короткі інтро та кінцівку альбому, варто виділити композиції "Verdun", "Zeppelin Raids" та "Battlefield" за сильне виконання і неймовірну атмосферу.

Дебютна платівка вражає своєю насиченістю. Альбом доволі різноплановий, від пісні до пісні глибокі думові мотиви змінюються палкими ритмами гітар та ударних. Мелодійні пасажі переходять у стрімкі потоки важких гітарних рифів, які дозволять уявити сцени смертельних баталій або загрози дирижаблю, що завис над містом. Ціла палітра звукових ефектів лише підсилює сприйняття. Ви почуєте гуркіт літакових двигунів, викрики і постріли солдатів, а здалеку донесуться вибухи і сирени тривоги. Окремої уваги заслуговує сильний вокал, лютий гроулінг, що ідеально передає лірику кожної композиції.

Eschatology Of War 1914