Check 'Em All: Три відео, два альбоми і один трек

У нову добірку Noizr Zine увійшли заголовний трек майбутнього альбому італійців Plateau Sigma, "зимовий" EP від київського проекту Endless Melancholy, повноформатний реліз від австралійського дуету Mesarthim, а також три відео від американців Earthside, українського мультиінструменталіста Микити Рубченко і київської команди Stoned Jesus.

Endless Melancholy — міні-альбом "Winter Outtakes"

"Winter Outtakes" — збірка з трьох композицій плідного київського проекту Endless Melancholy. Відповідно до опису, компіляція виникла з треків, які з тих чи інших причин опинилися поза усіма альбомами і EP (наразі у Endless Melancholy налічується чотири повноформатники, шість міні-альбомів і більше 20 релізів у вигляді компіляцій, сплітів, синглів і демо-записів).

Plateau Sigma — трек "Rituals"

"Rituals" — новий трек з другого однойменного альбому італійського квартету Plateau Sigma. Група грає дум-метал, з елементами стоунер і психоделік рок-музики 70-х років. Не виключено, що натхненниками команди виступали легендарні The Doors, вплив яких вельми відчувається під час звучання речитативів вокаліста у заголовному треку альбому. Самі музиканти кажуть, що новий альбом присвячений давній греко-римській культурі, зокрема, богу виноробства, натхнення і релігійного екстазу — Діонісу (Бахусу):

"Це нагадування і втілення у, дарквейві ритуальності, урочистості і чуттєвості спокутутючих ритуалів війни, смерті і любові давньої греко-римської культури. Зв'язок із минулим, якому ми досі належимо. Це частина нас і те, чим ми повинні пишатися. Кожна пісня альбому — це ода божеству римського пантеону, заголом же альбом присвячений богу Бахусу. На нашу скромну думку, дум-метал — кращий музичний жанр для представлення Діоніса.

Mesarthim — альбом "Isolate"

"Isolate" — прекрасний дебют від австралійського гурту Mesarthim, який описує свій стиль як "cosmic atmospheric black metal". Реліз платівки відбувся минулого літа через Bandcamp і в січні цього року лейбл Avantgarde Music випустив партію альбому на CD (з бонус-треком "Suffocate") і вінілі.

Earthside — відео "Mob Mentality"

Відповідаючи на наше запитання про музичних фаворитів 2015 року продюсер Макс Мортон згадав альбом Earthside "A Dream in Static". На початку цього року відео на одну з пісень цієї платівки, "Mob Mentality", отримало нагороду від North American Independent Rock Music Awards. У зйомках, крім музикантів Earthside, також взяв участь запрошений вокаліст Лайон Уізерспун, музиканти нью-йоркського оркестру (в записі звучить виконання їх московських колег), а також танцюристи балету Кайла Ернст-Альпер і Вейд Уотсон.

Микита Рубченко — відео "The light"

Харківський музикант Микита Рубченко, відомий завдяки виконанню рок-версії гімну України, випустив друге відео "The light" із серії Castle Session — сольної інструментальної програми у супроводі оркестру. Обидва ролика були зняті на території Шарівського палацово-паркового ансамблю під керівництвом режисера Антона Шатохіна.

Stoned Jesus — відео "Lazarus"

Раптова смерть музиканта Девіда Боуї на початку цього року шокувала музичне співтовариство. На нещодавньому виступі музиканти київського гурту Stoned Jesus вирішили вшанувати пам'ять артиста, зігравши кавер на титульний трек його останнього альбому "Lazarus".