Check 'Em All: Lorn, Nidingr, Wiegedood та Insanity Cult

Підбірка нових блек-метал-релізів за лютий 2017 року. Нижче слухаємо альбом від італійців Lorn, четвертий альбом гурту Nidingr, до складу якого входять учасники God Seed і Mayhem, другий повноформатник Wiegedood від музикантів Amenra і Oathbreaker, а також свіжий альбом від афінського колективу Insanity Cult.

Lorn — "Arrayed Claws"

Реліз: 3 лютого на I, Voidhanger Records

"Arrayed Claws" — свіжий альбом від італійського гурту Lorn, до складу якого наразі входять два учасники Radok (гітари, бас, клавішні, вокал) і Chimsicrin (барабанщик). Новий реліз колективу має щільне нойзове звучанням, що витримує баланс між блековою сирістю і харшевою мінімалістичністю. На перший план в "Arrayed Claws" виводяться нестримні повторювані ритми і швидкісні гітарні партії, на тлі яких звучить приглушений ґроул. Окрім домінуючого нойзу, також на альбомі можна почути риси дарквейву і ембієнту в обволікаючих кінцівках перших двох треків, "Disharmonic Feticism", "Abstract Trap", та інструментальній композиції "Aus Nebel Turm", чий неквапливий ритм і похмуре звучання синтезатора, особисто у мене, викликають асоціації із саундтреками культових хорор-ігор.

Nidingr — "The High Heat Licks Against Heaven"

Реліз: 10 лютого на Indie Recordings і Season of Mist

Новий реліз "The High Heat Licks Against Heaven" від учасників God Seed і Mayhem. Окрім музикантів Nidingr, у записі альбому також взяли участь Myrkur, яка виконала вокальну партію для "Naglfar Is Loosed", Крістофер Рюгг (Ulver), чий вокал можна почути у композиції "Ash Yggdrasil", а також Destructhor (екс-Morbid Angel, Myrkskog), який виступив у якості бек-вокаліста. Відповідно до минулих альбомів гурту, звучання нового релізу, як і раніше, дуже сире і важке, музично знаходиться на стику блеку і дет-металу. За мелодику тут знову відповідає 7-струнна гітара Teloch, яка, згідно з музикантом, є важливою складовою музики колективу ще з часів виходу дебютного "Sorrow Infinite and Darkness" 2005 року. За його ж словами, "The High Heat Licks Against Heaven" — "як завжди кращий альбом Nidingr на даний момент".

Wiegedood — "De Doden Hebben Het Goed II"

Реліз: 10 лютого на ConSouling Sounds

До складу блек-метал-тріо Wiegedood входять гітарист/вокаліст Леві Сейнаве (Amenra), а також барабанщик Вім Среппок і гітарист Гілес Демолдер — учасники колективу Oathbreaker, котрий випустив у 2016 році чудовий реліз "Rheia".

Представивши у 2015 році досить добре оцінений критиками дебютний альбом "De Doden Hebben Het Goed", Wiegedood не змусили меломанів довго чекати і через два роки оприлюднили "De Doden Hebben Het Goed II". Новий реліз вже своєю назвою демонструє наступність дебютному альбому, успадкувавши характерні риси свого попередника: хрипко-гарчащий вокал, гіпнотичні тремоло з супутнім їм бласт-бітом, які чергуються з неспішної ритмікою і мелодійними гітарними соло.

За зведення альбому цього разу відповідали Крістоф Декстерс, Вім Среппок і Джек Ширлі, останній якраз займався "Rheia" Oathbreaker.

Insanity Cult — "Of Despair And Self-Destruction"

Реліз: 11 лютого на Ogmios Underground

"Of Despair And Self-Destruction" відкривається дуже монотонним і затягнутим прологом "The Light That Drowned Itself", який потім змінюється "Seeds Of Lesser Gods", що накриває слухача стіною бласт-біту, дісторшену і істеричним скрімінгом, доповненим вигуками на грецькій мові. Швидкісні ритми, підхоплені композиціями "All Now Are Wounds" та "IX", припиняються на інтерлюдії "The Bitter Wind Of Remembrance", і потім знову набирають обертів із подальшими "In My Abysmal Dreams", "Birth of Eos" і "Sinister Lights and Manic-Depression ". До сильних сторін нового релізу афінського квінтету безумовно слід віднести вокальні вставки на грецькому, як дещицю національного колориту, і агресивний тру-блековий натиск, характерний для більшості композицій альбому, який однак помітно просідає на одноманітних інструментальних пролозі і інтерлюдії.