Kings of War Metal. Рецензія на "The Luciferian Crown" Archgoat з повним стрімом альбому
— 9/10

Три роки після оприлюднення останнього релізу Archgoat "The Apocalyptic Triumphator" (як, здавалося, їх вкрай революційного творіння) вийшов "Luciferian Crown" — найбільш багатогранний і продуманий альбом гурту, який мені коли-небудь доводилося чути.

"The Luciferian Crown", демонструючи зрілість і розвиток звучання колективу, як і раніше виконаний у дусі Archgoat, володіючи характерними рифами і важкістю, які стали ще кращими більш щільними. Перше, що відзначать шанувальники Archgoat — це помітний стрибок у якості продакшену, так як багато попередніх робіт гурту мали досить очевидну олдскульну лоу-фай атмосферу, що ні в якому разі не було недоліком, однак на новому альбомі музика звучить куди більш інтенсивніше, роблячи увесь запис набагато об'ємнішим і вражаючим. Найбільшою мірою ці зміни торкнулися барабанів, які стали звучати "жирніше" і драйвовіше, на відміну від раннього більш глухого звучання.

Окрім чистоти продакшена, на "The Luciferian Crown" помітно, наскільки більше уваги приділено різним деталям — починаючи від лід-гітар і дрібних нюансів (таких як вокальні елементи і теситури), і закінчуючи простими, але ефектними партіями синтезатора у виконанні Diabolus Sylvarum (як, наприклад, у треку "Star of Darkness and Abyss") — чого насправді не спостерігалося на останньому альбомі колективу.

У музичному плані це, мабуть, "найдоступніший" на сьогоднішній день реліз Archgoat. У ньому відчувається сильний вплив панку і трешу з дійсно чіпляючими рифами, що виходять зі стандартних повторюваних, але при цьому важких караючих рифів, які багато хто очікував від демонічних фінських близнюків. Окрім того, в піснях дотриманий адекватний баланс — тут немає дикого бласт-фесту, якого я очікував від Archgoat, присутні відмінні среднетемпові моменти, такі як в "The Obsidian Flame (From My Depths)", що нагадують Ofermod з їх гітарними рифами і грувом.

Трохи іронічно, що у відомому своєю нестримністю і лютістю піджанрі, Archgoat досягли, ймовірно, максимуму своєї кар'єри, завдяки певній стриманості і тому, що дозволяли інструментам "дихати", надаючи їм необхідний простір і нечувану раніше динаміку музиці. Це, напевно, потішить любителів war metal, але я не здивуюся, якщо групі вдасться заманити у свої ряди нових фанатів більш широкої блек-метал-сцени.

Альбом "The Luciferian Crown" Archgoat вийшов 14 вересня 2018 року на лейблі Debemur Morti Productions. Замовляйте його за посиланням.